Wat is Pencak Silat?

Pencak silat is een vechtkunst ( Pencak : kunst en Silat : Gevecht ) uit zuidoost Azië. Veel stijlen ( vormen ) en beoefenaars kunt je met name in Indonesië maar ook in Maleisië en Brunei vinden . De pencak silat is in Indonesië sterk vermengd met mentaal spirituele elementen , waarbij fysieke en geestelijke ontwikkeling hand in hand gaan . Binnen pencak silat zijn er veel verschillende stijlen ontwikkeld . Deze stijlen hebben hun eigen oorsprong en kenmerken zijn onder verschillende omstandigheden ontstaan en worden op verschillende wijzen onderwezen .

Kracht van pencak silat komt tot uiting wanneer het overgaat in harde , snelle beweging zoals snelle stotende trappen . "Pencak : vertegenwoordigt de "kunst" staat voor beweging met gecontroleerde , soepele lichaamsbeheersing , die sierlijk is en "Silat : Gevecht " staat voor bliksemsnelle beweging , gebaseerd op hardheid met als doel verdediging , neutralisering en tegenaanval . In pencak silat vecht met zowel ongewapend als met traditionele wapens .

De stijl die wij beoefenen heet "Setia Hati Terate ", Het is een van de grootste organisaties pencak silat stijlen ter wereld . Pencak silat kan enkel als zelfverdedigingvorm of vechtsport worden beoefend maar bij Setia Hati Terate bevat echter meer . Het is een systeem van menselijke ontwikkeling , met een eigen filosofie en de hoogste doel is "PERSAUDARAAN / Broederschaap " , en kan daarmee een levensweg zijn voor degenen die deze vechtkunst beoefenen .


Logo